В Благоевград продължава подготвителният лагер на националния отбор по Таекуон-до ITF. Тренировките в спортната залата на Американския университет вече преминават под ръководството на корейския Гранд Мастър Ким Унг Чол. 50 състезатели в различни възрастови групи се подготвят за участие на Европейско първенство.

Споделете с приятели


Националите по таекуон- до ITF подновиха тренировки в Благоевград. Към лагера се присъедини и главният треньор корейския Гранд Мастър Ким Унг Чол, под чието ръководство ще премине същинската част от подготовката за
първенството на стария континент.

"Ние сме тук около 50 състезатели, но за Ливърпул ще пътуват 70 таекуондисти", каза Гранд Мастър Ким Унг Чол.

На последното Европейско първенство в Солун Гърция, родните национали спечелиха 38 медала. Сега форматът на шампионата е по- различен, а с това се увеличават и амбициите за повече златни отличия.

"Аз други медали не признавам, само златни медали признавам", заяви Гранд Мастър Ким Унг Чол.

Един от потенциалните кандидати за медал е световният шампион Рами Шау, който се подготвя за участие в дисциплината спаринг в най-тежката категория при мъжете, където конкуренцията е убийствена.

"Подготовката тече много усилено вече четвърта седмица", подчерта Рами Шау.

Лагерът в Благоевград ще приключи в събота 22 април, след което в понеделник и вторник на две групи националите ни летят за Англия.