Нова боксова зала към Спортното училище „Васил Левски" отвори врати в Пловдив. Тя ще бъде стопанисвана от Боксов клуб „Юнайтед спортс", начело на който е бившият професионален боксьор Димитър Добрев – Мутата, който има в кариерата си 10 победи от 10 мача на профи ринга, всички с нокаут.

Споделете с приятели


Близо 90 000 лева са вложени в новата боксова зала, 50 000, от които са отпуснати от Община Пловдив – 35 000 лева са заделени за ремонт на покрива, а 18 000 – за материално-техническо оборудване.

Самият клуб на „Юнайтед спортс" също е финасирал сериозна сума в тази спортна база за модерно обзавеждане и боксов ринг.

След мащабния ремонт и реконструкция залата е станала неузнаваема. Това е доказателство, че когато управници и частна инициатива си подадат ръка, нещата се случват добре.

Добрев има амбиции от тази зала да излязат нови олимпийски медалисти и световни шампиони.

Един от първите, които изпробваха новия й боксов ринг бяхя заместник-кметът по спорта в Пловдив Георги Титюков и на едноместно кану Николай Бухалов. Обмисля се вариант за поставяне на фотоволтаици на покрива на залата, които зимата да отопляват, а лятото да охлаждат.