Историята на спорта във Варна беше събрана в нова енциклопедия. Изданието е озаглавено „Енциклопедии Варна: Спорт". Книгата съдържа близо 1500 статии и над 780 фотографии, карти и илюстрации.

Споделете с приятели


В новата енциклопедия е събрана информация за развитието на спортните клубове и дружества във Варна, постиженията на спортисти, треньори, съдии и спортни деятели на европейски, световни и олимпийски игри. Водещо място е отделено на рекордите и впечатляващите резултати на варненските спортисти на международното поле.

Кристиан Димитров, директор на дирекция "Спорт" към Община Варна: Имаме много нови състезатели, които могат да видят имената си тук. Говоря за това по-новото поколение, по-младото поколение, което тепърва ще доказва спортната слава на Варна.

Енциклопедията се подготвя от повече от 2 години. Интересни факти са публикувани за изграждането на стадионите във Варна, басейните и спортните зали.

Кристиан Димитров, директор на дирекция "Спорт" към Община Варна: Това е много информация, която е събирана с години. Затова и не напразно е кръстена от А до Я. Много труд е това нещо, за да бъде проверена тази информация, защото всеки подава - дали е коректна, това е много работа.

Проектът включва още изработка на сайт, където ще бъдат публикувани всички статии. Цената на енциклопедията е 30 лв.