Нови планове за ремонт и модернизация на Градския стадион в Русе

Нови планове за ремонт и модернизация на Градския стадион в Русе. До края на следващата година съоръжението ще е с 6 покрити сектора и подобрения по терена.

Точно преди година на днешния 18 октомври започна дългоочакваният ремонт на Градския стадион в Русе. Той се сдоби с нов дренаж, терен, поливна система и осветление за общо 1 млн. лева. За да се подобри състоянието на съоръжението обаче са необходими още ремонти.

Инж. Димитър Наков, зам.-кмет на община Русе по устройство на територията: Смятам, че ВИП секторът може да е готов много преди края на футболния сезон. Успоредно с това ще тече и възлагане на новата поръчка за изпълнение на другите 4 козирки. Така още през есента на 2018 г. може да имаме завършена визия на Градския стадион в Русе.

Планираните ремонти няма да попречат на провеждането на футболни срещи на стадиона. През лятото на 2018 г. се очаква и подновяване на терена, чието качество в момента е далеч от желаното. Именно липсата на нормални условия за подготовка на футболистите доведе и до напускането на треньора на "Дунав" Веселин Великов.

Кампании Виж повече