Обещаха пари за ремонт на закритата лекоатлетическа писта в спортния комплекс в Кюстендил. Това е обещал министърът на младежта и спорта Красен Кралев при неофициално посещение в града, казаха от общината. В момента деца и треньори тренират при изключително тежки условия.

Споделете с приятели


По време на тренировката на един от спортните клубове по лека атлетика, термометърът в залата отчете 7 градуса или с 4 степени повече от температурата навън.

За това треньорите са категорични, че закритата лекоатлетическа писта се нуждае спешно от ремонт, какъвто не е правен от много години. До скоро в залата влизаше и вода при всеки обилен дъжд, но общината все пак отдели средства за ремонт н а покрива и проблема беше решен.

Кметът на общината Петър Паунов заяви, че от осем години има готов проект за ремонт на откритата и закрита лекоатлетически писти. Тази година се надява от Министерството на спорта да отпуснат средства.

Реновирането на спортната база със сигурност ще привлече и повече деца в залата и ще ги запали по спорта лека атлетика убедени са местните треньори.

Близо 500 000 лева ще струва ремонтът на залата, но докато парите бъдат отпуснати, на деца и треньори ще им се налага да тренират на студено.