Община Благоевград започва обновяване на спортните зали. За ремонтните дейности са предвидени пари от бюджета в размер на близо 40 000 лева.

Споделете с приятели


Целогодишно, община Благоевград отделя средства от бюджета за поддръжка на всички спортни зали и съоръжения на територията на града. През летния сезон, когато залите не са пълни с деца се извършват по-големи и належащи ремонти.

Валери Миков, управител на „Спортни имоти" ЕОДД Благоевград: Тази година предвиждаме в спортен комплекс Пирин коридора да се освежи. Една от съблекалните, там имаме проблем с канала, миналото лято го отстранихме. Мисля, че може да започнем и там ремонт, но изчаквам оферта от фирма да ми дадат.

Обновяване ще има и в най-голямата спортна зала в Благоевград – Скаптопара.

Валери Миков: Отделно зала Скаптопара трябва на второ ниво, където са коридорите, там трябва да подменим плочките, тъй като в момента канадската борба го ползват за тренировъчна зала. Нали те нямат място да тренират, но сме се разбрали да се изнесат от там и да го възстановим.

В момента тече процедура за избор на изпълнител на проект за изграждане на спортен комплекс, който ще се намира в благоевградското село Падеж. Той ще бъде разположен на прощ от 14 дка. Ще бъдат построени терени и необходимите помещения, така че възпитаниците на ДЮШ на Пирин и други български и чуждестранни отбори да имат най-добрите условия за провеждане на тренировка.