Община Пловдив ще задейства процедура за концесия на стадион "Локомотив"

Община Пловдив ще задейства този месец процедури за дългоочакваната концесия на стадион "Локомотив" и на терен в жилищен комплекс "Тракия", на който черно-белите ще изградят своя тренировъчна база за детско-юношеската си школа. Това ще стане на една от януарски сесии на Общинския съвет, когато ще бъдат гласувани. Общината вече е възложила икономически анализ на концесиите.

От градската управа са предложили на ФК "Локомотив" Пд и двете концесионни процедури - едната за нова тренировъчна база на два терена в комплекс "Тракия", с обща площ от 28 дка, и другата – за клубния стадион "Локомотив". И двете концесии вече са внесени в община Пловдив.

Става въпрос за два имота до "Парка на репресираните", чиито статут няма да се налага да се сменя, тъй като предназначението им е за образование и спорт, уточни градоначалникът.

Кметът на Пловдив Иван Тотев е разпоредил бързи действия за стартирането на двете концесии, след като ръководството на "Локомотив" Пд е входирало всички изисквани нормативни документи, необходими за тях.

Говорим за терена между училище "Черноризец Храбър" и "Парка на репресираните". Там трябва да се направи база, като концесията е за 15 години, с опция за още 10 години. Концесията на стадион "Локомотив" ще бъде за 30 години, заяви кметът.

От Община Пловдив се надяват до 7 месеца всичко да е готово документално и да се подпише договора. Новата спортна база на "Локомотив" в комплекс "Тракия" може да започне да се строи най-рано след 8 месеца.

Кампании Виж повече