РЕКЛАМА


В предаването ще видите:

Как Община Шабла ще посрещне лятото, каква е заетостта на хората, по какви програми работи общината, какво е състоянието на инфраструктурата и благоустрояването – гост в студиото кметът на Шабла Мариян Жечев.

За мидените ферми като начин да се преодолее замърсяването и увеличаване производството на черна мида — разговор в студиото с представители на стартиращата компания Sea harmony Арман Саркисян и Атанас Димитров.

Актуални репортажи:
Поройните дъждове потопиха в кал вилната зона Касева чешма край Русе. Десетки къщи са наводнени, има и унищожени градини. Голяма част от пътищата в местността са непроходими. Oт общината обещават до дни да разчистят пътя във вилната зона със специализирана техника. Репортаж на БНТ Русе.

Остава в сила частичното бедствено положение в пловдивското село Шишманци, а жителите му се канят да протестират, ако не се вземат незабавни мерки срещу пожара до екозавода. Хората настояват в най-кратки срокове да се потушат изцяло още тлеещите огнища в склада за пластмаса, който се запали в петък сутринта. Репортаж на БНТ Пловдив.

Строително скеле на 13-етажен блок в центъра на Благоевград се разпадна точно след приключване на санирането. Инцидентът стана около обяд, когато движението по улицата е най-натоварено. По чудо в този момент в района не са минавали хора и няма пострадали. Репортаж на БНТ Благоевград.

Воден от дългогодишната си любов и интерес към костенурките, подкрепян и вдъхновяван от дейността на работната група и в духа на Националния план за действие за опазване на сухоземните костенурки в България, през 2002 г, инвестирайки лични средства, Иво Иванчев създава специализиран ex-situ и спасителен център за сухоземни костенурки. Като гост в студиото той ще разкаже интересни факти за тази своя страст и мисия.

Културни акценти:
Завърши конкурсът за най-добро есе, посветено на 180 годишнината от рождението на Васил Левски. Организаторите раздадоха награди на победителите. Репортаж на БНТ Благоевград.

В Садово кандидатстват в Европейския съюз за придобиване на защитено географско означение за местните сортове фъстъци. По този начин, според учените от Института по растителни генетични ресурси, ще се повиши стойността на родния продукт. Репортаж на БНТ Пловдив.

„Театърът, какъвто е”. Под това мото ще преминат театралните дни от 7 до 11 юни в Русе. Специален гост на форума ще бъде трупата на театър „Тудор Виану” от Гюргево. Репортаж на БНТ Русе.

И още — разговор за 25-годишнината на Международния театрален фестивал "Варненско лято", за посоките в развитието му, за интересните постановки и гости, с главния координатор на форума Асен Терзиев.

Община Шабла се готви за летния сезон
"България днес" - 06.06.2017

РЕКЛАМА