Двама нови футболисти в Пирин. Манол Чапов се завърна след контузия и подписа с орлетата късно снощи, защитникът Ивайло Тодоров вече се приспособява. Отборът на Пирин Благоевград тренира усилено за предстоящия полусезон. Треньорът Милен Радуканов набляга на физическата подготовка на футболистите. Лагерът на орлетата ще продължи в Турция.

Споделете с приятели


Подготовката на Пирин протича доста натоварено. Футболистите тренират по два пъти на ден, като в зависимост от времето, те се провеждат на открито или в зала. Въпреки че треньорът Милен Радуканов не искаше обторът да играе контрола преди заминаването си в Турция, орлетата ще излязат срещу Миньор Перник следващия петък.

Милен Радуканов – старши треньор наОФК „Пирин" – Благоевград: Не искахме да правим проверка в България, защото няма да сме на това ниво, което искаме. Нямаме и играчи, които да видим нови. Така се получи, че другата седмица ще дойдат на проби трима човека и затова я направихме впоследствие проверката. Търсим футболисти на 3-4 поста. Ще дойдат на проби още другата седмица. Ще имаме двама чужденци на проби. В Турция също ще имаме хора на проби. Знаете, че имаме нужда от подсилване във всяка линия.

На 28 януари, зелено-белите заминават за Турция. Там ще останат 11 дни. Вече са уговорени четири контроли с чуждестранни отбори.

Милен Радуканов – старши треньор наОФК „Пирин" – Благоевград: Има потвърдена на 5-и с един унгарски отбор. Имаше варианти Втора дивизия, Ертиш и един от водачите в арменското първенство, но те не са потвърдени на 100%, но натам отиват нещата. Вече и контролите са почти избистрени. Тези четири контроли, в които да се опитаме да избистрим състава и нещата, които ще правим през пролетния полусезон. Ще отработим и други тактически варианти.

Първият мач на Пирин е на 18 февруари срещу отбора на Локомотив Пловдив.