В първото за годината състезание от Европейските серии GT4 за аматьори в Мизано, Италия, отборът на „София Кар Мотор Спорт” се класира на 4-то място. За Еди и Бианка Антон това е първото състезание в екипаж и амбицията им е на следващото през май да се качат на почетната стълбичка.

Споделете с приятели


Състезателният автомобил, който е изцяло български – от дизайна до производството му, вече за 3-та година участва в сериите на GT4 в аматьорския клас, но екипажът е неопитен и тепърва се сработва.

"Първият ден завършихме 5-ти в аматьорския клас, но на втория ден бяхме трети… буквално 2 завоя преди финала Еди беше ударен отзад, завъртя се и останахме 4-ти", каза Росен Даскалов – мениджър на София Кар Мотор Спорт.


Росен Даскалов коментира, че автомобилът е много добре подготвен и на следващото състезание на пистата в Брандс Хедч, Англия, където ще има един допълнителен тестов ден, очаква по-добро класиране.


"Надявам се, че този тестов ден ще ни помогне за повече тренировка и още на първото състезание ще можем да участваме в равностойна битка за подиума в аматьорския клас", каза Росен Даскалов – мениджър на София Кар Мотор Спорт.

Повече за българския състезателен автомобил и представянето му на пистата в Мизано гледайте в пилотното предаване на БНТ HD Рейсинг.ком в неделя от 18:00 часа.