Международната федерация по фехтовка даде отлична оценка на Пловдив за домакинството на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи до 20-годишна възраст. Община Пловдив пък получи почетен медал за успешното провеждане на големия спортен форум.

Споделете с приятели


След това престижно признание за организацията на тази проява, амбициите на ръководството на Българската федерация по фехтовка не спират дотук.

България остана без медали и на трите оръжия - шпага, рапира и сабя на завършилия в Пловдив шампионат на Планетата по фехтовка за кадети и младежи до 20-годишна възраст. При жестоката конкуренция в Пловдив на близо 1600 състезатели от 105 страни в света, нашите младежи се представиха с променлив успех, въпреки високите си амбиции, но според специалистите изявите им като цяло могат да се оценят като много добри.

Заради отличната организация и провеждане на Световно първенство по фехтовка, ръководството на Българската федерация по фехтовка ще продължи усилената си работа Пловдив да приеме още един световен спорт форум във фехтовката.

Величка Христева предаде тържествено знамето на международната федерация на представителите на Италия, където догодина във Верона ще се проведе следващото световно първенство.