Учениците от математическата гимназия в Благоевград спечелиха петия турнир по футбол, в памет на Васил Левски. Събитието се организира от Фенклуба на ПФК "Левски" в Благоевград.

Споделете с приятели


Десет отбора взеха участие в надпреварата, а първото място спечелиха математиците от ПМГ "Акд. Сергей Корольов". В зала "Скаптопара" математиците показаха, че освен в решаването на задачи, нямат тайни и във футболната игра. Във финала те победиха учениците от 5 СУ "Георги Измирлиев" с 1:0 и заслужиха златните медали. В спор за третото място 7 СУ "Кузман Шапкарев" надигра тима на 11 ОУ "Христо Ботев" с драматичното 4:3.

За церемонията по награждаването в залата пристигнаха трима футболисти на - бившето орле Станислав Костов, бразилецът Ривалдиньо и вратарят Николай Кръстев. Синът на бразилската звезда Ривалдо - Ривалдиньо, връчи приза за най-полезен играч на Красимир Великов от 7 СУ, Слави Костов награди голмайстора на турнира Румен Евтимов от 11 ОУ, вкарал 7 попадения, а Ники Кръстев награди Никола Онтев от ПМГ за най-добър вратар.

За всички участници имаше награда по един футболен екип, а за най-добрите купи и медали.