РЕКЛАМА


Д-р Димитър Стефанов бе избран за кмет на годината, като събра най-много гласове в конкурса на Портала на българските общини. След отличието той призна, че за него тази оценка е най-вече коректив – възможност да се сверява часовникът за това какво е направено и какво не.

Сред проблемите на общината е Многопрофилната болница за активно лечение, която е 100% общинска собственост и отново е на ръба на оцеляването с дългове най-вече към НАП за около 5 млн.лв. За последните 5 години общината е наляла над 2 млн. лв., но задълженията растат. В момента отново е сключено споразумение за разсрочване, но то е само временна мярка. Д-р Стефанов е категоричен, че ще бъде сторено всичко, за да се запази отлично работещата местна болница.

Сред основните теми е и кога ще се осъществи водният цикъл на града. Кметът на Тутракан очаква до края на тази година да приключи проектът, а още през 2018 г. да започне строителството на канализацията и пречиствателната станция.

Сред обсъжданите теми е и стратегията на местната инициативна рибарска група Главиница - Тутракан - Сливо поле. Случват се и обещанията в сферата на туризма: на пристанището отново да акостират круизни кораби и да има речна връзка с отсрещния град Ортеница? Тази година в Тутракан са спрели седем пътнически кораба.

В Тутракан в момента се изгражда голям логистичен център и д-р Стефанов твърди, че градът е отлично място за инвестиции.

Питай кмета: Кметът на Тутракан - кмет на годината
"Питай кмета" - 13.11.2017

РЕКЛАМА