РЕКЛАМА


Частично ремонтираната 25-километрова отсечка, която свързва Павликени с главното шосе Русе – София, ще бъде ремонтирана изцяло през тази година. Това е очакването на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, което сподели при гостуването си в прякото предаване от Русе. Той съобщи още, че от Министерството на земеделието са потвърдили, че е одобрен и ще бъде финансиран проектът за ремонт на четири улици в Павликени.

Инж. Манолов каза, че заедно с експерти от общинския съвет обмислят промени в Наредбата за местни данъци и такси, за да се постигне по-справедливо облагане за сметосъбирането и сметоизвозването. Според местни бизнесмени и земеделски производители в момента много фирми, които не произвеждат голямо количество отпадъци, се натоварват несправедливо с високи такси заради неправилния принцип те да се определят според данъчните оценки на имотите.

Кметът на Павликени потвърди, че Общината ще продължи да заделя средства за придобивки, с които се гордее – спортната база и единствения у нас безплатен лицензиран общински зоопарк.

На въпрос за съдбата на арендувания от „Лигнум Холдинг” АД имот в землището на с. Сломер от над 460 дка, на който са засадени ценни дървесни видове, кметът отговори, че е заведено дело срещу немския инвеститор заради неизплатените за последните две години аренди и неизпълнени задължения, а към залесената територия интерес проявява фирма от русенския регион.

Кметът на Павликени: Пътят Караисен – Павликени ще е ремонтиран изцяло през 2018
"Питай кмета" - 12.03.2018

РЕКЛАМА