Интересът към Световното първенство по гребане за мъже и жени, на което Пловдив е домакин през месец септември тази година, расте непрекъснато. В организационния комитет на шампионата ежедневно постъпват нови заявки от целия свят, като до края на февруари броят на участващите състезатели вече надхвърли 1250 състезатели.

Споделете с приятели


Окончателните екипи и брой участници на Световното първенство по гребане за мъже и жени у нас ще бъдат формирани едва в края на юни, след силната международна регата в Люцерн.

Освен това Пловдив очаква солидни постъпления от над 20 милиона евро от това най-голямо състезание от календара на световния гребен спорт за 2018 година. Подобни са били приходите от предишното световно в холандския град Ротердам.

На шампионата в Пловдив ще има и гонки за хора със специални потребности. На финалния комплекс вече е монтиран асансьор за хора, които са трудно подвижни. Има изграден и подход към плаца, по който те да се придвижват.

Състезание от този ранг България организира за първи път досега, изискванията са много големи, но организаторите са категорични, че Пловдив напълно ще оправдае очакванията.