Състезателката на клуба по плувни спортове „Астери" Василики Кадоглу е спортист на Варна за декември в месечната анкета на спортните журналисти. Тя грабна и приза за състезател номер едно на Спортното училище. За отбор на месеца беше определен клубът по плуване „Черно море".

Споделете с приятели


Василики Кадоглу получи наградата на спортните журналисти за спечелените златен медал при жените на 800 м. свободен стил с нов рекорд и два сребърни медала на Държавното лично отборно първенство.

Василики Кадоглу – състезател на КПС „Астери": „Искам да споделя, че ми предстои тази година световно джуниър и европейско джуниър. На европейското ще бъда големият набор и ще имам по-големи възможности от миналата година."

Треньорът на Василики Кадоглу и председател на клуб „Астери" Гергана Василева, получи наградата за треньор на декември.

Гергана Василева – председател на КПС „Астери": „Най-важно е при нас в плуването и в другите спортове комбинацията и химията, която се получава между треньор и състезател. Много е важно за успеха... от двете страни и да има желание, да има мотивация, да има едно сериозно отношение, отговорност, дисциплина... за да се получи един по-добър резултат."

Отбор на декември стана клубът по плуване „Черно море".

Никола Петров – гл. треньор на ПСК „Черно море": „Успяхме да се класираме на първо място, събирайки общия брой точки от всички състезания, събрахме и станахме шампиони за втора поредна година."

В онлайн гласуването с повече от 90 % от вота наградата спечели състезателят на клуб „Астери" Георги Цурев, който също подобри рекорд на Държавното първенство.