С двубоите от 16. кръг се подновят първенствата в двете Елитни групи за юноши до 17 и до 19 години. Две формации на Пирин се подготвят за пролетния дял от шампионата на базата в село Рилци.

Споделете с приятели


По-малките орлета с треньор Венцислав Гочев ще трябва да положат сериозни усилия, за да се измъкнат от незавидното 15. място във временното класиране на групата.

Васил Петров, директор на ДЮШ на ОФК "Пирин" Благоевград: В юноши 17 имахме проблеми, сега направихме нова селекция, взехме три четири нови момчета и се надявам на по–предни класирания.

Първото изпитание за тях е пред собствена публика. "Пирин" приема "Сокол Марково" на 25 февруари от 10.30 часа на базата в село Рилци. В същия ден но три часа по- късно в село Коматево юношите старша възраст с треньор Васил Петров гостуват на "Ботев" Пловдив.

Васил Петров, директор на ДЮШ на ОФК "Пирин" Благоевград: Есента тази гарнитури на юноши 19 тръгна много добре, до 5-6 кръг имахме шанс за тройката. След това се получи малък спад с взимането на момчета в първия отбор. Важното е да създадем футболисти за първия отбор, отколкото да търсим медали.

Юношите до 15 години на Пирин, които участват в зоналните първенства, пък ще подновят битките в шампионата в средата на месец март.