Предстои изграждането на модерен стрелкови комплекс в Пловдив

Ръководството на армейски клуб по спортна стрелба "Тракия" инициира изграждането на модерен стрелкови комплекс за късо нарезно оръжие в Пловдив. Идеята е новата спортна база да бъде лицензирана от Световната федерация по спортна стрелба за провеждането на силни международни турнири и първенства.

19:14, 10.05.2017

Модерният стрелкови комплекс ще бъде построен в близост до многофункционална спортна зала "Колодрума" в Пловдив и ще бъде с олимпийски размери. Община Пловдив вече има готовност с техническо задание, което фиксира параметрите на съоръжението. Общинският съвет пък ще излезе с решение да се осигурят 36 000 лева за проектирането.

Камен Шишманов, президент на АКСС "Тракия" - Пловдив: Локацията е върху терен близо 5 дка, който е общинска собственост. Освен сградите на спортното съоръжение, там ще бъде изграден и паркинг. Намеренията са комплексът да се превърне и в модерна база на най-добрите стрелци в България при подготовката им за най-важните стартове.

Освен за високо спортно майсторство и за провеждане на европейски първенства, балканиади и световни купи, стрелковият комплекс в Пловдив ще бъде достъпен и за масов спорт.

Според експерти над 12 000 души в Пловдив и областта притежават късо нарезно оръжие и в новия комплекс ще могат да практикуват любимия си спорт.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад