В първия ден от Държавния шампионат по сноуборд Радослав Янков и Теодора Пенчева съвсем очаквано спечелиха титлите в дисциплината паралелен гигантски слалом. На трасе в местността Шилигарника над Банско участваха 22 ма сноубордисти при мъжете и шест при дамите.

Споделете с приятели


Шестият в крайното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини през този сезон Радослав Янков отново показа, че е без конкуренция у нас. Само три дни след последния старт във Винтерберг Германия, Радо спечели шампионската титла от държавното първенство по сноуборд. Във финала Янков, който кара с контузия в кръста победи украинеца Михайло Кхарук.

Радослав Янков: "Не бих казал, че сезона е чак толкова тежък..."

Със сребърен медал от родния шампионат е Димитър Ганичев, а с бронзов Петър Гьошарков. Това е осма титла за Радо, като шест от тях са в паралелния гигантски слалом. При жените Теодора Пенчева победи на финала съотборничката си Живка Узунова. При дамите стартираха шест състезателки от Украйна, Македония и България.

Теодора Пенчева: "За мен това беше едни приказен сезон..."

При юношите титлата е за Валентин Миладинов, пред Ивайло Христов и Евгени Иванов.Утре на трасето в местността Шилигарника над Банско ще се проведе и паралелния слалом от държавния шампионат по сноуборд.