За 14 път Варна избра своя автомобилист номер 1. С престижното отличие беше отличен рали състезателят Тихомир Стратиев. През 2017 той заедно с колегата си Добрин Борисов станаха рали шампиони на България.

Споделете с приятели


17 купи и още толкова грамоти намериха своите притежатели на 14-тата церемония по връчването на годишните автомобилни награди – Варна 2017.

Орлин Пенев, секретар на Автомото ретро клуб "Варна": "Автомобилен спорт във Варна е имало от 1928 година, вече кажи-речи 90 години може би ще направим. Това е някакъв своеобразен юбилей."

През годините Варна е имала представител в призовата тройка на Световния рали шампионат за млади пилоти, сред които Тодор Славов и Николай Гочев, който е Европейски шампион, както и многонационални шампиони като Янаки Янакиев и Тихомир Стратиев.

Орлин Пенев, секретар на Автомото ретро клуб "Варна": "Тези успехи никак не са малки и този подиум, това представяне на тези отличия показва, че всичко това си заслужава и труда, и наградата."

През 2018 година Варна отново ще бъде домакин на рали „България", както и на четири кръга от ретро рали шампионата. Подготвя се и възстановяването на най-старото варненско рали „Черно море" в подкрепа на състезатели-аматьори.