Румина Георгиева стана шампион на България по кикбокс за жени

Състезателката на клуб „Вокил" Румина Георгиева стана държавен шампион по кикбокс в Шумен. Варненката спечели златния медал в категория до 57 килограма при жените в стил лоу кик.

Румина Георгиева спечели втора държавна титла в кариерата си в Шумен. 18-годишната варненка започва да тренира кикбокс едва преди една година, но бързо напредва и успехите не закъсняват.

Румина Георгиева, състезател на клуб „Вокил": "Това е една от мечтите ми. Бях притеснена, както винаги, опонентката ми беше добра, подготвена. Тя тренира доста повече от мен."

В клуба се гордеят и с Али Юзеир, който стана световен шампион по муай тай за аматьори в категория до 67 килограма при мъжете.

Али Юзеир, състезател на клуб „Вокил": "Това ми беше мечтата още от преди няколко години и съм щастлив, че я сбъднах още на 19 години."

Юзеир вече има 20 медала от световни, европейски, балкански и държавни първенства. Тези успехи се дължат на постоянство в тренировките и много лишения.

Галин Димов, гл. треньор на клуб „Вокил": "Ставане в 04:00 часа сутринта, тичане, прибиране и къпане, училище, прибиране, помагане в семейството, сакът и в 18:30 на тренировка. Това е почти всеки ден от седмицата."

Следващата цел пред Али Юзеир е да стане европейски шампион по кикбокс в стил К-1.

Акценти

Кампании Виж повече