Русенските състезателки заслужиха най-много медали на Държавното лично първенство за младежи и девойки по бокс. Шампионатът се проведе в зала „Дунав" в Русе през тази седмица и приключи днес с финалите при момчетата.

Споделете с приятели


Мелек Зекифова, Велислава Чакърова и Красимира Войнова от боксов клуб „Русе" се окичиха със златни медали на Държавното първенство. Войнова заслужи и специалната купа за най-техничен състезател на шампионата. Йонона Йорданова и Мелиса Идризова от „Русе" останаха със сребро, а с бронза трябваше да се задоволят Ивайла Цветкова от същия клуб и Сибел Иванова от „Дунав".

Стойка Петрова, състезател и треньор в Боксов клуб „Русе": „За някои представянето е добро, а за други – не чак толкова. Като цяло отборът се представи добре."

При младежите местните клубове обаче спечелиха само с два шампионски медала – на Иван Росенов от „Русе" в категория до 67 килограма и Пламен Янков от „Дунав" при 56-килограмовите. Това все пак бе прието от техните треньори като част от подготовката за предстоящите по-важни надпревари през тази година.

Съби Събев, треньор в Боксов клуб „Русе": „Предстои също така Европейско първенство за младежи в Италия. Това е първо стъпало за Европейското първенство."

Русенските треньори споделиха, че очакват в Италия техните възпитаници да се докажат и като едни от най-добрите на „Стария континент" при младежите и при девойките.