РЕКЛАМА


На тазгодишните държавни зрелостни изпити на седмокласниците Математическата гимназия в Пловдив се нареди на първо място в страната по броя на пълните отличници. За отличните резултати, които показват възпитаниците на тази гимназия, за силното им представяне на международни олимпиади, като и за иновативните методи на обучение ще разговаряме в студиото на "Добро утро с БНТ 2" от Пловдив с директора на гимназията доц. Ивайло Старибратов.

В пряко включване от Младежкия хълм ще представим предстоящия Средновековен фестивал, на който възстановчици от цялата страна ще претворят атмосферата на Късното Средновековие.

С режисьора Диана Добрева, която ще гостува в предаването, ще разговаряме за кастинга и започващия уъркшоп за спектакъла “Европейската Одисея 2019: Пътуващият човек”. Спектакълът е един от акцентите в културната програма на Пловдив през 2019-та.

Други теми, които са включени в предаването са: “Дните на тракийската култура” в Пловдив, необичайният прочит на спектакъла “Мадам Бътерфлай”, с който на 23 юни се открива фестивалът OPERA OPEN на Античния театър, и спектакълът “Палячи” под купола на цирк “Балкански” в Стара Загора, с който Калуди Калудов отбелязва 40 години на оперната сцена.

Седмокласниците от Математическата гимназия в Пловдив с най-много шестици на НВО
"Добро утро с БНТ 2" - 21.06.2018

РЕКЛАМА