Състезателката на боксов клуб Русе Севда Асенова бе избрана за спортист номер 1 на Русе за 2017 година в анкетата на спортни журналисти, организирана от вестник "Утро" и oбщина Русе. Асенова печели отличието за втора поредна година.

Споделете с приятели


10 местни медии определиха 47-ия спортист на годината на Русе в традиционната анкета. Две точки не достигнаха на Борислав Новачков от от Спортен клуб „Юнак-Локомотив“, който се нареди на втората позиция.

Третото място е за Мирослав Будинов, футболист от ФК „Дунав“. Никол Павлова грабна отличието в приложните спортове. Треньор на годината е Веселин Великов. Футболният Дунав бе определен за „Отбор на годината“.

2017-а е годината, която всички русенци ще запомнят с класирането за Лига Европа и с прекрасните мачове, които изигра отборът през пролетта. Нашата цел е да се утвърдим в елита, за да може отборът трайно да е там, а не да трепери всяка година, коментира д-р Симеон Симеонов, председател на Управителния съвет на ФК "Дунав" /Русе/.

Д-р Симеонов се ангажира и да продължи работата по обновяване на клубната база в квартал „Здравец", където предстои да се изгради още един голям терен с изкуствена настилка.