Щафетната лекоатлетическа обиколка на Радио "Варна" ще се проведе за 55-и път по традиция на 3 март. Очаква се в състезанието да участват стотици ученици, студенти, ветерани и работници в предприятия.

Споделете с приятели


Стартът на щафетата ще бъде даден в 12:00 часа на входа на Морската градина.

Наталия Чешмеджиева, директор на Радио Варна: Трасето в Морската градина, което в момента поради лошото време е заснежено, ще бъде обработено, опесъчено, за да може проявата да се проведе нормално. Това е най-дългогодишната спортна проява във Варна и за нас е удоволствие да продължаваме да спазваме тази традиция.

Отборите ще са съставени от по петима души. Постовете са от 150 до 250 метра в зависимост от възрастовите групи. Бягането е изцяло по трасе в Морската градина.

Румен Генов, журналист в Радио Варна: Всяка година правим специални купи, специални плакети, специални грамоти и български трикольори раздаваме всяка година по повод 3 март.

Тази година се възстановяват щафетите по плуване и колоездене. Началото на състезанието по плуване ще е от 12:00 часа на комплекс „Приморски". Участниците в щафетата по колоездене ще стартират от входа на Морската градина веднага след като финишира последният участник в лекоатлетическото бягане.

Наталия Чешмеджиева, директор на Радио Варна: Те ще са само за професионалисти тази година, но предизвикателството ни е следващата година да могат да участват и аматьори.

Рекордът за най-много участници беше поставен през 2014 година, когато по трасето бягаха 720 души.