Лекоатлетката Силвия Георгиева беше избрана за спортист на Варна за февруари. За три месеца състезателката на клуб "Евър" спечели общо 9 медала от различни първенства.

Споделете с приятели


Варненката доминира на Балканиадата за юноши и девойки миналия месец, където завоюва първо място на 1500 метра.

Силвия Георгиева, състезател на Спортен клуб "Евър": "Там показах всичките качества и друго важно постижение за мен бе 4 място за Балканиада за мъже и жени, където направих лично постижение, покрих норматив за световно първенство."

Силвия Георгиева беше обявена и за състезател номер едно на Спортното училище "Георги Бенковски". Амбицията на лекоатлетката е през лятото да покрие норматив на 3000 метра стийпълчейз за световното първенство във Финландия.

Цонка Господинова, треньор на Спортенклуб "Евър": "Малко ни е трудна подготовката, тъй като тренираме 3000 стийпълчейз в зала, тъй като препятствията няма да бъдат изнесени на стадиона. И няма да оцелеят. Трудно ни е но се надяваме на един лагер да отработим ритъма и да вървим напред."

За отбор на месец февруари бяха избрани момичетата от тима по артистично плуване на "Аква спорт". Състезателките доминираха на държавното първенство. Гимнастичката Гергана Стефанова спечели онлайн анкетата. Деветгодишната състезателка спечели 3 сребърни медала от международен турнир „Олимпия".