Футболният шампион на България от 1963-а година и двукратен носител на националната купа – Спартак Пловдив, възражда представителния си мъжки отбор за новия сезон. Това стана възможно след като клубът отскоро има нов собственик - бизнесменът Динко Миленчев, а Общинският съвет в Пловдив му възложи да управлява в бъдеще концесията на клубния стадион „Тодор Диев".

Споделете с приятели


Общинските съветници в Пловдив решиха единодушно управлението на стадион „Тодор Диев" да премине от наем в концесия, след като стария договор с предишната клубна управа на „Спартак" бе прекратен поради неизпълнение на инвестиционната програма.

Новият собственик на Спартак (Пловдив) вече обяви бъдещите си намерения за развитието славния някога пловдивски клуб и стадиона му. Предвижда се основен ремонт и реконструкция на стадиона, като очакваните нови инвестиции ще бъдат за около 3 милиона лева. Ремонтът включва подмяна на седалките и нови трибуни за 5 000 зрители, реконструкция на централния терен и ремонт на сградата и съблекалните.

В плановете на концесионера влиза също изграждането на два изкуствени терена зад вратите на стадиона, за да се осигурят по-добри условия за нуждите на детско-юношеската школа на клуба. Предвижда се и изграждане на електрическо осветление на стадиона в по-късен етап.

Основната цел пред новия клуб и неговото ръководство е изграждането на силна детско-юношеска школа. В нея в момента тренират близо 200 деца и юноши, разделени в 6 възрастови групи.

Възроденият клуб вече има нова регистрация и е редовен член на БФС.