Ръководствата на двете Таекуон – до федерации приключиха успешно преговорите за съвместно участие на предстоящите олимпийски игри в Токио.

Споделете с приятели


По време на Световното първенство по Таекуон - До WTF в Южна Корея, освен към представянето на състезателите, фокусът бе насочен и към финалните преговори за обединяването на двете федерации.

Според вицепрезидента на ITF Марио Богданов в Южна Корея не бе направена крачка, а огромен скок в преговорите между двете страни.

"Лично новоизбрания президент на Република Южна Корея Мун Дже-ин прие ръководителите на неолимпийската версия, а в преговорите се включи и президентът на МОК Томас Бах, което говори за уважението и подкрепата Таекуон-До ITF да бъде част от Олимпиадата след три години. Но преди това трябва да бъде подписано споразумението включващо шест много важни точки", каза Марио Богданов.

Шестте точки ще бъдат официално приети на конференция по време на Световния шампионат по Таекуон-До ITF, който ще се проведе в Пхенян от 15 до 21 септември, като за пръв път на територията на страната ще стъпят спортисти от Южна Корея.