Състезателите на Спортен клуб “Ичи Геки” спечелиха девет златни медала от държавното първенство по карате киокушин в Монтана. В състезанието участваха над 70 каратисти от клубове от цялата страна.

Споделете с приятели


Със златни медали във Варна се върнаха Александър Стоименов, Богомил Костов, Виктория Николова, Християн Живков, Александър Юрочкин, Ангел Ангелов, Руслан Петровски, Дилян Иванов и Кирил Боев. Шампионатът се проведе в зала “Огоста” в Монтана след 25-годишно прекъсване.

Емил Костов, председател на Българската киокушин асоциация: "На това състезание дойдоха и състезатели от Сърбия и Черна гора, където първенството стана по-интересно. Въпреки че беше държавно първенство, това беше отворено държавно първенство с участие на други страни."

Утре отборът на българската киокушин асоциация тръгва за Япония за участие на световното първенство на категории. За медали ще се борят четирима състезатели – трима при ветераните и Александър Атанасов, който ще играе в супер тежка категория над 90 килограма.

Емил Костов, председател на Българската киокушин асоциация: "Той спечели квота от завоюваното четвърто място миналата година на европейското първенство в Полша."

Битките за нашите каратисти продължават и след световното. На 20 и 21 май в Лион ще се проведе европейско първенство по карате киокушин на категории. Във Франция страната ни ще бъде представена отново от четирима състезатели.