Стрелците на Тракия ще представят България в Буенос Айрес

Двама млади стрелци на „Тракия" – Пловдив – Кирил Киров и Пламен Емилов, ще представят България на младежката Олимпиада в Буенос Айрес през октомври тази година. Престижните квоти двамата пловдивчани извоюваха на Европейското първенство по спортна стрелба за пневматично оръжие в унгарския град Гьор.

Първата квота за младежките олимпийски игри в Аржентина грабна Кирил Киров, който на олимпийската дисциплина „смесен отбор – пистолет" в тандем с Мирослава Минчева завоюва бронзов медал на Еврошампионата по спортна стрелба в Унгария. В индивидуалното класиране Киров стигна финал и се класира 8-ми.

Голямата радост за България също на Европейското донесе и Пламен Емилов - в другото оръжия – пневматична пушка.

Той доби право да стреля на големия младежки форум в Буенос Айрес, след като в квалификациите на дисциплината 60 изстрела за юноши, родени до 2003 година, като постави личен рекорд.

На финала Пламен успя да се изкачи с още две места и остана 4-ти. Само една десета не достигна на Емилов, да спечели бронзов медал, но резултатите му бяха достатъчни за квота за олимпиадата.

Постижението на Пламен бе изключително, защото той постигна резултат 618,3 точки, който е с 3,3 точки над върховото му постижение до този момент.

Личен треньор на Пламен е амбициозната пловдивска специалистка Евгения Звискова.

Кампании Виж повече