Над 100 състезатели участват в петия зимен семинар по карате киокушин, който се провежда в Кранево и ще продължи до 11 февруари. Гости и инструктори са световният шампион на без категории Тариел Николеишвили и неговият треньор шихан Карен Гадукян. Семинарът е организиран от председателя на българската асоциация шихан Емил Костов.

Споделете с приятели


В семинара беше наблегнато на дисциплината кумите, като се отработваха новите правила, въведени в асоциацията. В срещите вече е позволено да се използват подсечки, бутане и маркиране на ударите.

Шихан Карен Гадукян: "Международната организация ни предложи да работим по новите правила и ние като треньори започнахме да се движим в тази посока. Тук обръщаме внимание на подсечките."Шихан Емил Костов, председател на Българската киокушин асоциация: "Смятам, че е изключително добре за развитието най-вече на състезателите, тъй като присъстват изключително големи имена в киокушин карате."

Другият инструктор сенсей Тариел Николеишвили е спечелил всички възможни титли в спорта карате киокушин. Той е световен шампион на без категории, шампион на откритото първенство на Япония, европейски шампион и успешно защитил най-трудното изпитание - "100 боя". Николеишвили е идол за повечето от участниците в семинара.

Сенсей Тариел Николеишвили: "Най-важното е да вярват в учителите и треньорите си. Ако не се трудят, никой няма да им помогне. За един шампион е важно усърдието и упоритостта."

Състезателите на Българската киокушин асоциация се подготвят и за участие на балканското първенство, което ще се проведе на 17 март в Кранево.