Дейвид Симеонов от спортен клуб "Кристи" и Анастасия Николова от "Супер Спорт" спечелиха тазгодишното издание на международния турнир по тенис за момчета и момичета до 12 години. Състезанието се проведе на кортовете в курорта "Свети, Свети Константин и Елена" край Варна.

Споделете с приятели


На второ място при момчетата завърши Павел Маринов от Варна, а при момичетата Ангела Гинева от Дряново. Общо 80 млади тенисисти от 6 държави и от клубове от цялата страна се изправиха един срещу друг в оспорваната битка за купата на турнира. Организатори на състезанието са клуб "Супер спорт" и Община Варна.

Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт" към Община Варна: "Получи се един наистина добър Международен турнир. Имаше от екзотични дестинации участници - от Латинска Америка, от Япония. Има нужда от тези турнири, детските, да използваме инерцията от Григор Димитров, от постиженията. Мисля че това е една добра инициатива, която да зарази децата."
Вече тече подготовката за следващото голямо тенис събитие, което ще започне на 16-ти този месец. Това е международният турнир "Future" за девойки, на който Варна ще е домакин за първи път.