Община Благоевград и спортните клубове на територията на града предоставят безплатни занимания за учениците през априлската ваканция, която започва от утре. Всеки ден от 8 до 17 април, в различни часове, децата ще могат да упражняват любимите си спортни занимания.

Споделете с приятели


В дните, в които децата със сигурност ще имат достатъчно свободно време, община Благоевград и спортните клубове са направили плътен график, за всички желаещи да спортуват.

"Разнообразие от спортове, във всички зали и спортни площадки и плувен комплекс. Децата ще имат безплатен достъп за всички дни от ваканцията. В сайта на община Благоевград е публикувана цялата програма по часове, много подборно и ясно", каза Румяна Станева от община Благоевград.

Над 10 вида спорт сред които баскетбол, хандбал, плуване, спортна гимнастика и други, с лицензирани треньори ще бъдат на разположение на учениците. Организаторите на спортната ваканция очакват повече деца да се включат в заниманията, отколкото през 2016 година.

"Със сигурност очакваме повече деца, точна статистика нямаме, но масово децата спортуват. До 7 клас си имат едни приоритети, по големите си имат други предпочитания", допълни Станева.

Целта на общинското ръководство е да се поощряват добрите практики, като се дава възможност на учениците да запълнят правилно и полезно свободното си време по време на ваканцията.