Един милион и триста хиляди лева ще е общинският бюджет за спорт на Варна за 2018 година. Той е с 50 хил. лева повече спрямо предходната година.

Споделете с приятели


Фокусът на общината през тази година отново ще бъде ученическият спорт. В програмата са заложени много събития за подрастващите. Затова и през новата година отделените средствата за поощряване на двигателната активност на учениците са повече. През 2018 г. общината ще подпомогне финансово и талантливи деца с високи спортни постижения.

Другата новост е, че треньори от спортните клубове в града ще влязат в часовете по физическо възпитание и ще имат съвместни занятия с учителите. С реализацията на тази идея учениците във Варна ще бъдат привлечени към спорта, а треньорите ще имат възможността да си набавят деца за клубовете.

Интерес към програмата, която е пилотна за Варна, вече са проявили 15 варненски клуба. В началото занятията и тренировките ще бъдат по едни от най-масовите и популярни спортове - футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, лека атлетика и тенис на маса.