РЕКЛАМА


Жените от кюстендилското село Слокощица пазят жива традицията и на Бабинден отдават почит към акушерките, помогнали да се роди новият живот. С ритуално измиване на ръцете и дарове жените от селото изразяват уважение към най-възрастната от тях.

„Отблясъци след дъжд“ е последната и най-нова книга на известната писателка от Благоевград – Красимира Кацарска, която се издава, след като тя напусна този свят. Какво литературно наследство остави една от най-знаковите писателки на нашето съвремие – разговор в студиото с проф. Здравко Павлов - режисьор и преподавател по актьорско майсторство.

Ученици от Кюстендил получиха награди от участието си в конкурса за рисунка и текст, организиран от Районния съд на тема „Съдът през моите очи“.

Изложба „Махатма Ганди - силата на Истината“ е открита в залите на Градската художествена галерия в Благоевград. Картините са посветени на 150-годишнината от рождението на индийския духовен водач. Гост по темата: Иван Милушев – директор на Градската художествена галерия в Благоевград.

В кюстендилското село Слокощица пазят жива традицията за Бабинден
"Линия Култура" - 20.01.2020

РЕКЛАМА