Александър Александров завоюва бронзов медал от европейския отворен турнир по бразилско джу-джицу в Лисабон. Това беше първо отличие за годината за състезателя на Централен полицейски карате джу-джицу клуб във Варна.

Споделете с приятели


На първенството в Португалия Александър Александров завърши трети на лилави колани в категория до 100 кг.

Александър Александров: Първенството е доста тежко, може би най-силното в нашия район, в Европа и като цяло. С кимоно се проведе, както съм момента. Имаше доста хора в моята категория.
Радослав Букоров, треньор: Цялата подготовка си беше доста тежка, много спаринги, постоянно, с много хора. В някои тренировки, примерно двамата като сме се готвили, сме играли по начин, по който през цялото време да влизат свежи хора,а ние без да почиваме.

Най-силната конкуренция за нашите бойци са представителите от бразилските джу-джицу школи.

Александър Александров: Те идват с много подготвени школи. За разлика от нас, там спортът не е толкова млад. Изключително напред са с нещата, може би едни 30-40 години.

Сега пред Александър предстои европейското отворено първенство по бразилско джу-джицу без състезателно кимоно. В края на март той ще участва и на турнира „Абу Даби гранд слам – Лондон", за който варненецът е получи квота през 2017 година.