Бившата футболистка на благоевградския клуб Спортика Вени Сърбинска вече е звезда в отбора на италианския Катания. Само за три месеца тя успя да се наложи в тима от Серия Б.

Споделете с приятели


Три години и половина след като оцеля в тежък пътен инцидент, Вени не само че се върна на футболния терен, но и играе успешно в едно от силните клубни първенства в Европа. Като капитан на отбора, в който започна футболната си кариера Вени привлече вниманието на футболните мениджъри. От началото на 2018 година тя вече защита цветовете на италианския Катания.

Вени Сърбинска: Първата седмица не беше трудно, но дакото се адаптирам психически, докато приема, че съм на друго място, без да познавам някой или пък да говори български. Иначе на първата тренировка всички ме приеха много добре. Вече се чуствам добре и да се върна по-мотивирана даже.

Талантливата състезателка е убедена, че това няма да бъде първият и последен клуб в чужбина, за който ще играе. Силните и изяви с екипа на Катания и дават увереност, че скоро ще привлече вниманието и на отбори от Серия А, където нивото е значително по- високо. Участието и в националния отбор също е на дневен ред. От утре Вени ще се присъедини към отбора си в Италия, след едноседмична почивка, която уплътни с ваканция в родния си град.