Българският национален отбор по волейбол за юноши до 19 години навлезе в последната фаза от подготовката си за участие в предстоящото Европейско първенство, на което домакини са Унгария и Словакия.

Споделете с приятели


До началото на шампионата на Стария континент, волейболистите ще тренират в спортната зала в Дупница.

15 волейболисти тренират под ръководството на селекционера Христо Райчев. Младите ни надежди добиха правото да участват на първенството на стария континент, след като спечелиха своята квалификационна група в началото на годината, с три победи над Дания, Грузия и Беларус.

"До този етап всичко е наред, нямаме контузени, няма оплаквания. Имаме леки болежки, но надявам се до старта на европейското всичко да се изчисти", каза Райчев.

"Колективът ни е най-добър от всички гарнитури", заяви Димо Димов.

Официалните срещи в началото на годината и няколко приятелски мача са основната част от подготовката за шампионатът на Стария континент, който ще се проведе от 22 до 30 април.

Волейболистите на селекционера Христо Райчев са в Група 1 с домакина на финалната фаза Унгария, Италия, Русия, Полша и Белгия. Играта на част от съперници ръководството тепърва ще разузнава. Въпреки жестоката конкуренция на топ отборите в Европа, треньори и състезатели са си поставили за цел - място сред най-добрите."Моята цел, нашата цел е да направим всичко възможно да влезем в
шестицата, което ще ни даде право да се класираме на световно първенство и след това има една младежка олимпиада, която също е в Унгария", обясни Христо Райчев.Първият мач на "България срещу Италия" е насрочен за 22 април от 21:30 часа българско време в университетската зала в Дьор.