Волейболният „Дунав" подновява тренировки след два дни. Русенският тим ще насочи всички усилия към промоция в елита, след като отпадна от надпреварата за Купата на страната пред прага на финалния турнир.

Споделете с приятели


Волейболистите на „Дунав" отстъпиха на елитния „Марек" с 1:3 в мач от 1/8-финалите на турнира за Купата на България. С изключение на първата част русенският тим водеше в резултата, но в края на втория и четвъртия гейм допусна обрат.

първите си загубени геймове за сезона и въпреки подкрепата на своите фенове дунавци останаха извън финалния турнир между най-добрите 8 в надпреварата. Треньорът Петър Шопов коментира, че по-големият опит на „Марек" е бил решаващ за изхода от двубоя.

Той заяви, че това може да бъде наваксано през следващия сезон, когато се очаква „Дунав" да е в елита. Междувременно отборът бе пуснат в почивка за няколко дни и ще поднови занимания по-късно тази седмица. Шампионатът на Висшата лига, в който русенци са убедителни водачи, се подновява чак на 27 януари, когато те гостуват на „Черноморец Бяла" във Варна.

Дотогава дунавци ще наблегнат на сериозни тренировки в спортния комплекс в квартал „Здравец", като е възможно да изиграят и една контрола. Цел номер едно пред тях продължава да е промоция в Суперлигата.