Връщат спортната база на футболен клуб "Спартак 1918" Варна. Днес на извънредно заседание Общинският съвет реши да започне процедура по преобразуване на Спортен комплекс „Спартак". Планът предвижда сегашното дружество да бъде разделено на две отделни търговски дружества.

Споделете с приятели


Едното търговско дружество, със собственик Община Варна, ще придобие цялата спортна база на комплекс „Спартак" – стадиона, игрищата, тенис кортовете и прилежащия паркинг. Другото дружество, с частни акционери, ще получи останалите недвижими имоти от капитала на спортния комплекс.

Тодор Балабанов – председател на Общински съвет – Варна: „В случай, че нямаме пречки от страна на други институции, от които също зависят тези процедури, смятам, че до два-три месеца ще бъде приключена темата."

Общината от своя страна ще даде спортната база „Спартак" за безвъзмездно ползване на футболния клуб.

Стефан Калименов – председател на фен клуба на „Спартак 1918" – Варна: „Радвам се, че най-накрая общинските съветници стигнаха до извода, че трябва да дадат спортната база на един обединен футболен клуб. Положихме неимоверни усилия, за да се случи всичко това и всички вярваме, че е правилният изход от тази ситуация."

На извънредното заседание на Общиснкия съвет беше решено и стадион „Локомотив" да бъде отдаден за безвъзмездно ползване на „Спартак 1918".