Европейският вицешампион по джудо при мъжете Янислав Герчев е силно амбициран за нов успешен състезателен сезон. 28-годишинят пловдивчанин ще направи своя първи старт за годината на Европейската отворена купа по джудо за мъже в столичната зала "Универсиада" през уикенда. В 47-ото издание на бившия турнир "Освобождение" стартира в събата и в него ще участват джудисти от 31 страни в света и 26 родни състезатели. С този старт реално започва международния календар за 2018 година.

Споделете с приятели


Спортист №2 на Пловдив за 2017 година Янислав Герчев досега бе в усилена подготовка за новия сезон.
Яни се завърна наскоро от зимен лагер в Австрия, където премина основната част от предсезонната подготовка. След това той продължи упорита работа в залата в "Дианабад", а преди първия си старт за сезона изглежда двойно по-мотивиран за реванш нови спортни върхове.

На Европейската отворена купа в София през този уикенд, носеща точки за световната ранглиста, Герчев за първи път в своята кариера ще се бори в нова за категория. Сребърният медалист в категория до 60 килограма от Европейското първенство във Варшава ще се качва при 66-килограмовите. Яни и личният му треньор Атанас Герчев са решили за тази промяна, защото на пловдивския джудист след 10 дни му предстои друг голям турнир в Париж – Гранд шлем, на който отново ще слезе в категория до 60 кг, за да е на 100% готов.