Една от най-талантливите български баскетболистки Юлияна Вълчева ще продължи кариерата си в колежански отбор в САЩ. От следващия сезон капитанът на "Черно море Одесос" ще играе за женския тим на "Уестърн Небраска колидж".

Споделете с приятели


През тази година Юлияна Вълчева завършва Първа езикова гимназия във Варна и е решила да продължи образованието си в САЩ, където ще следва журналистика.

Юлияна Вълчева, състезател на "Черно море Одесос": "Защото баскетболът там ще бъде по-добре съчетан с училището. Всъщност това беше главната алтернатива, заради която ще играя там".

Другата причина Вълчева да предпочете отбора от щата Небраска е, защото иска да играе баскетбол на високо ниво. 18-годишната варненка каза още, че трудно ще се раздели с България.

Юлияна Вълчева: "Всеки трябва да премине през това. Мисля, че ще се справя. Първата година мисля, че ще е наистина много трудно за мен".

Вълчева е поредната баскетболистка на "Черно море Одесос", която ще продължи кариерата си в чужбина.

Венцеслав Гечев, треньор на "Черно море Одесос": "Юлияна Вълчева е такъв човек, че непрекъснато иска да се развива. Това е един човек – залата ако е отворена 24 часа, тя 24 часа ще бъде в залата. Искрено ѝ желая успех и смятам, че ще се реализира".

Клубът от Небраска ще поеме всички разходи за обучението в колеж на Юлияна Вълчева.