Юношите на „Дунав" си уредиха престижна контрола. 17-годишните възпитаници на треньора Драгомир Григоров ще премерят сили с румънския гранд „Стяуа" в Букурещ.

Споделете с приятели


Юношите до 17 години на „Дунав" водят усилена подготовка за пролетния дял от първенството в елитната група в своята възраст. След изиграването на 15-те си есенни срещи те се намират на 11-о място с актив от 16 точки след 4 победи, 4 равенства и 7 загуби. Треньорът Драгомир Григоров е твърдо решен да подобри представянето на своите възпитаници. За целта програмата им по време на подготовката включва и контроли със сериозни съперници. В неделя младите дунавци ще гостуват на своите връстници от „Стяуа" в Букурещ, след което им предстои мач и с юношите на „Волунтари".

Драгомир Григоров, треньор на „Дунав" U17: "Аз лично съм фен на румънския футбол. Там залагат много на бързината. Това е нещо, което на нас ни липсва."

Григоров вече получи добра оценка за работата си от клубното ръководство, като вратарят на неговия отбор Цветелин Енчев, който е едва на 15 години, бе включен в групата на представителния тим по време на лагера му в Турция и дори записа игрови минути в някои от контролите там. Той е част и от националния отбор в тази възраст заедно с Преслав Папарков. Шампионатът в Елитната група до 17 години се подновява на 24 февруари, събота, когато дунавци гостуват на „Левски" в София.