РЕКЛАМА


За предизвикателствата през новата учебна година на Русенския университет разговаряме с ректора проф. Христо Белоев. Каква е равносметката на висшето училище след кандидатстудентската кампания – кои специалности са в Топ 3 на най-желаните, и към кои няма интерес.

Освен това ще ви поканим на две изложби – едната в Русе, а другата във Велико Търново. Първата събира хумористичния поглед към река Дунав на художници от нейното европейско поречие, а другата – двама различни по възраст и стил русенски творци.

С голяма доза любопитство ще повдигнем завесата на най-новия спектакъл на Драматичния театър „Сава Огнянов" – „Двама съвсем голи мъже", чиято премиера предстои на 20 септември.

И още – ще научим защо Държавната опера в Русе реши да адаптира за деца едно от най-жизнерадостните произведения на Росини – „Севилският бръснар". Удоволствието на представи новата премиера на операта ще има диригентът Димитър Косев.

В предаването ще видите още:

Учени от 10 държави участваха в 19-то издание на Международната научна конференция Комп Сис Тех 2018. Домакин на събитието беше Русенският университет.

„Оттатък е реката" – така е озаглавена съвместната изложба на русенските художници Стоимир Иванов и Джем Мустафа, с която те гостуват във Велико Търново.

В продължение на пет дни творци от Италия, Сърбия, Мексико и България рисуваха триизмерни фигури и композиции на открито по време на Международния фестивал на уличното изкуство в Русе.

С празничен концерт читалище „Иван Братанов" в поповското село Кардам отбеляза 120 години от създаването си.

За предизвикателствата през новата учебна година на Русенския университет
"Добро утро с БНТ 2" - 18.09.2018

РЕКЛАМА