Ски център Осогово на Кюстендил за втора поредна година е домакин на олимпийския младежки зимен фестивал. Шестото издание на събитието е под мотото „Да открием олимпийските надежди на България", а организатори са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време".

Споделете с приятели


Над 280 деца и младежи от 22 клуба си дадоха среща по белите писти на ски център Осогово. На отлично подготвени писти в зимния ски център се проведоха състезанията по алпийски ски и сноуборд.

Анатоли Илиев, председател на Асоциация „Спорт в свободното време": През тези шест години това състезание набра сила и може би тази година поради лошите атмосферни условия тези деца нямаха много възможност да спортуват и са жадни за изява.

Този хъс за изява доведе и до изключителна конкуренция в алпийските ски и сноуборда. При скиорите клуб Боровец имаше пълна доминация с три първи места в отделните възрасти. Петър Баряков от клуб Банско при най- малките също успя да се нареди сред победителите.

Петър Баряков: Първи манш беше малко по-трудно, втория се засилих още повече и направих доброто класиране.

В сноуборда конкуренцията беше още по- голяма, но състезателите на Блейд и Бороборд се оказаха най- подготвени.

Борис Петров: Перфектно беше състезанието, конкуренцията беше голяма и се радвам че се справих с голямата конкуренция.

Лично кметът на община Кюстендил Петър Паунов награди всички призьори в първия ден на шестия олимпийски младежки зимен фестивал.