РЕКЛАМА


В предаването ще видите:

Дни на медийната грамотност започват през февруари. Първите, които ще бъдат обучени, са учителите, а след това и учениците. Дните се организират от Коалицията за медийна грамотност, в която членуват неправителствени организации. В студиото на „Знание БГ“ гостува Милена Илиева от Асоциацията за кариерно развитие и обучение.

Александър Мишинков е поредният пример за партньорството на спорта и училището. Той е само на 12 години, но вече успешно представя страната ни световният подиум по спортна аеробика. Репортаж на Мария Павлова и Димитър Рочев.

Млади хора от Пловдив подготвят безплатно зрелостници за матурата по български език и литература. Разговор с Тодор Стоилов от проекта „Образована младеж“.

Екипът на предаването „10 000 крачки“ от Пловдив този четвъртък ще заведе зрителите до къщата на възрожденския книгоиздател Христо Г. Данов. Домът му на Таксим тепе днес е превърнат в музей. Посетителите могат да видят печатарски преси, както и много от първите български учебници, дело на Данов и Драган Манчов. Направена е и възстановка на класна стая от Възраждането, в която нагледно може да се научи повече за взаимоучителната метода.

В „Знание БГ“ представяме част от предаването, което зрителите ще видят на 13 февруари. В рубриката „Как да четем?“ гл.ас. д-р Гергина Кръстева представя „Вратата“ на Магда Сабо.

Започват Дни на медийната грамотност
"Знание.БГ" - 10.02.2020

РЕКЛАМА