Изпълнителният директор на Ботев Ангел Палийски не подаде оставка днес, както се очакваше и тези дни може да се върне на работа, след престой в столична болница. БНТ научи, че дори и да депозира своята оставка, тя не може да бъде приета, докато не реши Съветът на директорите в клуба, както и Управителният съвет на Сдружение ПФК Ботев, по-голямата част от който се оттегли вчера заради организационни неуредици по довършване на клубния стадион „Колежа".

Споделете с приятели


Напрежението в Ботев и сред „жълто-черните" фенове спадна и днес в клуба всичко изглежда спокойно, след гръмката победа с 2:1 над Левски и предхождащите 4 оставки в Управителния съвет на Сдружение ПФК Ботев.

Асен Караславов – тим мениджър на Ботев: "Само чувам от медиите за оставка на г-н Ангел Палийски, а аз лично не мисля, че ще се стигне до такава. Той е един разумен човек и няма да направи тази крачка, няма причина той да подава оставка."

Дали ще има промени в ръководството ще се реши на 1 октомври, за когато е насрочено ново Общо събрание на Сдружение ПФК "Ботев", което държи контролния пакет акции в клуба. Тогава ще стане ясно и дали жълто-черните ще имат нов собственик, който за изкупи акциите.

Футболистите на "Ботев" днес имаха почивен ден, а оставките в управата очевидно по никакъв начин не влияят на представянето на тима.

Все още не е ясно Дисциплинарната комисия към БФС какво наказание ще наложи на Ботев, заради поведението на част от феновете по време на мача с Левски. Срещата на 2 пъти бе прекъсвана за хвърлени на терена ракети, предмети и димки.