Световен шампион в три различни категории създаде своя академия по вдигане на тежести в Русе. Младежи от Швеция се включиха в първия лагер–сбор, организиран от Златан Ванев.

Споделете с приятели


От няколко години Златан Ванев отговаря за подготовката на младите щангисти в Спортно училище "Майор Атанас Узунов" в Русе. В момента работи с група от 12 деца, сред които вижда таланти с обещаващо бъдеще в големия спорт. Той е категоричен, че следва традиционната българска методика, създала редица шампиони и решава да я сподели с повече хора.

Златан Ванев: Много чуждестранни спортисти имат желание да тренират и да се обучават по нашата методика, а така съвместно с тях и наши състезатели ще се готвят за по-големи постижения.

Първите, които се записват за лагер–сбор в Академията на Златан Ванев са младежи от Швеция, които са останали много доволни от условията в залата в Спортното училище.

Сара Густавселиус: Реших да дойда тук на лагер, защото Златан Ванев е много известен и методите му работят. Тук тялото ми придобива суперсила.

Ванев от своя страна е категоричен, че тренирайки с другите състезатели, младите момичета и момчета от Спортното училище също ще израстват. Следващият подобен групов лагер е предвиден за април, а дотогава всеки желаещ да се готви по неговата методика е поканен да се включи в Академия "Златан Ванев".