РЕКЛАМА


Формалности и бюрокрация от години спират готов строителен проект за канализация и пречиствателна станция. Това е най-големият проблем за кмета на община Златарица Пенчо Чанев, който не иска да приеме абсурдните наредби около проектите по европейски програми, свързани с числеността на населението.

Сериозен проблем са и пришълците от котелското село Градец, които смущават обществения ред. Според кмета те работят като дървосекачи незаконно, не се регистрират адресно, а някои се и самонастаняват в чужди имоти. Последният сериозен инцидент е нападение над 75-годишна жена посред нощ. Разтревожените жители разпространиха писмо до институциите със зов за помощ. Проверени са 14 къщи в града, незаконно пребиваващите граждани са 51, съобщи кметът.

Въпреки че безработицата е намалена от 40% на 19%, тя все още остава сред високите за страната. Истинската причина според Чанев е нежеланието на много хора да търсят и намират работа, каквато предлагат съседните общини Лясковец и Велико Търново. Кметът прави всичко възможно да дойдат инвеститори в една от най-красивите, но и най-бързо обезлюдяващи общини, в която от общо 24 населени места, обитаеми са 10, а жителите са около 3 800.

Инфраструктурните проблеми са много, но средствата за решаването им са крайно недостатъчни. Тази пролет се активизира 200-метрово свлачище в село Калайджии. Междуселските пътища са в окаяно състояние.

Чанев, който е единственият у нас общински кмет от ВМРО, влиза в новините неведнъж. Той намали наполовина заплатата си в знак на солидарност с несправедливите възнаграждения на общинската администрация, реши средствата за празника на града да отидат за ремонт на инфраструктура вместо за официалния прием и две зими подред сам чисти със снегорин улиците и пътищата в общината, като призова съгражданите си да не чакат само на държавата.

Златарица иска пречиствателна станция и канализация
"Питай кмета" - 30.04.2018

РЕКЛАМА