Боксов клуб „Русе" се завърна със златен и бронзов медал от Европейското първенство по бокс за девойки до 16 години. То се проведе в София и в него участваха 240 боксьори от 30 държави.

Споделете с приятели


Мелек Айнурова е носителка на титлата „европейски шампион" в категория до 46 кг. като победи убедително представителките на Украйна, Ирландия и Русия. Бронзовия медал за България донесе Велислава Чакърова в категория до 75 кг, като отпадна на полуфинал от състезателката на Украйна.

Мелек Айнурова – състезател в боксов клуб „Русе": "На финала играх с рускинята и мислих, че ми е най-лесният мач от всички състезателки, знаех от самото начало, че съм по-добрата и победих".

Велислава Чакърова-състезател в боксов клуб „Русе": "Боксът изисква много, изисква много жертви и общо взето ежедневието ми минава в училище, бокс, вкъщи."

Йонона Йорданова в категория до 57кг. бе на крачка от медала, но загуби от противничката на Украйна с 3:2.

Стойка Петрова - треньор, боксов клуб „Русе": "За състезателите в момента предстои една почивка, за да могат да се възстановят, както психически, така и физически. За тях това беше най-важното състезание през тази година.

От 17-ти юли започва Европейското първенство за юноши в Румъния. От русенския клуб ще участва Радослав Росенов в категория 38 кг.